Hagearbeid som hobby

Hobbyer | Monday February 26 2018 | Comments Off on Hagearbeid som hobby

Hagearbeid er en populær hobby som gir glede og inspirasjon både vår, sommer og høst. Det er en fritidsaktivitet som krever mye arbeid og tålmodighet ettersom du må vente på resultatene, men gleden blir gjerne derfor større når du får til det du ønsker.

Det første du bør gjøre er å legge en plan for hva du har tenkt å gjøre og bestemme deg for hva du har lyst til å gjøre. Dette er en hobby som krever litt kunnskap og det kan være lurt å sjekke på nettet for tips og triks rundt hagearbeid før du setter i gang.

Start smått med et lite blomsterbed eller lag en liten grønnsakshage. Plant forskjellige blomster eller grønnsaker på et lite område slik at du får testet ut forskjellige typer og samtidig lære hva slags stell de ulike plantene trenger. Etter hvert som du lærer mer om hagestell kan du utvide grønnsakhagen eller lage flere blomsterbed.

Når det kommer til å få til et vakkert blomsterbed er det viktig å plante riktig blomst på riktig sted samt å finne blomster som trives sammen. Det kan også være lurt å gruppere etter farger slik at du får et stilrent og harmonisk uttrykk som pynter opp hagen. For å finne ut hvilke blomster som er lurt å plante sammen og hvor i hagen de bør være kan det være lurt å forhøre seg på hagesenteret der du kjøper blomstene. Personalet er eksperter på området og vil kunne hjelpe deg på rett spor.

Etter hvert som iveren øker, vokser gjerne også prosjektene slik at du gjerne trenger større redskaper, som river, spader, hekksaks og kanttrimmer. Da kan det være nødvendig å investere i en stor og romslig redskapsbod til å oppbevare redskapene i.

Med en ordentlig redskapsbod kan alle redskapene til hagearbeidet opprettholde en god standard, og du kan stelle med hagen din i år etter år.